Wat je als marketingafdeling beter NIET doet tijdens de feestdagen

1) Teveel focussen op je product.

Tijdens de feestdagen is het niet alleen rustig bij jou op kantoor, maar overal. Dan is er eindelijk even ademruimte om naast restjes kerstdiner ook wat interessant leesvoer weg te werken. Focus op interessante, bruikbare content voor je klanten en contacten. Bijvoorbeeld een artikel over wat je marketingafdeling niet moet doen tijdens de feestdagen… *kuch*

 

2) Te ‘gezellig’ worden

Kerst is een periode van gezelligheid en familiefeesten. Onthou wel dat als je in een B2B-wereld zit, het niet altijd gepast is om té familiair te worden.  Als je in de B2C zet, kan je je gerust eens laten gaan natuurlijk.

 

3) Elk jaar hetzelfde posten

Het is verleidelijk om die eindejaarsposts van vorig jaar te recycleren maar mensen onthouden vaak beter dan je denkt. En je wil niet repetitief –of lui – overkomen.

 

4) Kortetermijndenken

In de B2B is er zelden iemand die nog last minute een deal zal besluiten vlak voor het nieuwe jaar. Focus dus meer op het uitbouwen van je klantrelaties en stuur zeker nog een bericht of mailtje met je kerstwensen en profileer je niet als opdringerig in je verkoopstaal. Het nieuwe jaar brengt nog kansen genoeg om deals te beklinken.

Werk je B2C en werk je met verzending? Focus dan je marketing op je snelle verwerkingstijd en verzendtermijn. Zo haal je waarschijnlijk nog wat last minute shoppers over de streep.

Succes met de tips en fijne feestdagen van het hele MyDigi-team!