Hoe helpt een mobiele CRM je concreet?

Iedereen heeft wel al eens het probleem gehad dat je snel contactgegevens nodig hebt van een klant of prospect terwijl je nergens een computer in de buurt had.
Jammer, want ondertussen zijn er zoveel opties om altijd en overal aan je data te kunnen. Een mobiele CRM-app, zoals bijvoorbeeld die van MyDigi, zou een vaste waarde moeten zijn voor iedereen.

Maar hoe helpt een mobiele CRM je nu concreet?

1) De productiviteit gaat omhoog

Je kan sneller afspraken plannen en informatie opslaan. Omdat je altijd verbonden bent, stroomlijnt het je proces veel meer. Je hoeft niet langer een laptop rond te zeulen. Enkel een smartphone met een app. Zo heb je meer tijd om je te focussen op je (toekomstige) klanten.

2) Meer sales!

Als je sneller kan antwoorden op vragen van klanten, is de kans groter dat je een deal kan sluiten. Tijd is voor iedereen het belangrijkste goed. Niemand heeft tijd om te wachten tot jij aan je computer zit op het einde van de dag.

3) Makkelijker info opslaan

Je kan tijdens een meeting of afspraak meteen relevante info in de app opslaan. Je moet niet langer notities verwerken op het einde van de dag.

4) Cross-platform gebruik

Elke CRM zou moeten werken op elk mobiel toestel. Normaal gezien hebben alle teamleden een smartphone of een tablet. Apps moeten gebruiksvriendelijk en op maat gemaakt zijn.

Een mobiele CRM-oplossing moet vooral de workflow versnellen en vergemakkelijken. Maak tijd vrij om je klanten en prospecten de aandacht te geven die ze verdienen.