3 belangrijke ontwikkelingen als je up-to-date wil blijven met je CRM

1) De klantenervaring wordt alsmaar belangrijker

Je kan een goed product hebben, de prijs kan juist zijn, maar wat als je concurrenten net hetzelfde doen als jij op dat vlak? Dan kan je je nog steeds onderscheiden op gebied van klantenervaring. Klantenervaring is meer dan een mode-woord. Het is één van de belangrijkste factoren waar klanten naar kijken als ze je product of dienst overwegen aan te kopen. Mond-aan-mondreclame en een vlotte, beleefde en vooral efficiënte helpdesk zijn essentiëel daarvoor.

2) Always online

Vroeger moest je als softwareontwikkelaar enkel een desktopapplicatie hebben en klaar was je. Tegenwoordig ben je een vogel voor de kat als geen mobiele web-versie hebt of een app voor iOS en Android. Alles is tegenwoordig verbonden met het internet. Van je telefoon tot je ijskast tot de thermostaat van je tuinhuisje. Hoe meer toepassingen je kan integreren met je software, hoe meer je verweven geraakt in het leven van je klant. Op dat moment blijkt de overstap naar een concurrent al een veel grotere drempel.

3) Je bent waar je van houdt

Een potentiële klant wordt sneller enthousiast als hij het idee krijgt dat hij speciaal is. De dag van vandaag worden we allemaal wel een beetje ‘gevolgd’ op het internet. Welke schoenen vinden we leuk? Waar willen we graag eens op citytrip gaan?, etc… Als je ooit eens op ‘Akkoord’ hebt geklikt onder een cookie-policy, is de kans groot dat er ergens een algoritme rondzweeft op het web waar jij de hoofdrol in speelt. ‘Je bent waar je van houdt.’ luidt het gezegde. En als je dat te weten kan komen, weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Dan kan je beginnen met heel gerichte marketingcampagnes op te stellen die een persoonlijke band veinzen met je prospecten. ‘Hyperindividualisatie’ heet dat met een groot woord. Als je CRM-software hebt die al die zaken kan tracken, bijhouden en vervolgens omzetten naar marketingcampagnes, ben je goed op weg om makkelijker klanten binnen te halen.