Ondertussen zijn we al mei en snakken we allemaal naar exotische temperaturen. Dat is dan ook voelbaar binnen je bedrijf. Het wordt druk op het werk en tegelijk kan je niet wachten om je koffer te pakken. Er moet nog net dat beetje extra werk verricht worden op een moment dat echt niet slechter had kunnen vallen.

Maar welke tips helpen je door deze drukke periode ?

Tip 1: Wat je zeker moet vermijden in deze drukte is miscommunicatie. Laat duidelijk zijn, hoe druk het ook is, communicatie komt op plaats één om alles tot een goed einde te brengen. Werk jezelf niet in de problemen en volg samen met iedereen in het bedrijf je processen zo nauwkeurig mogelijk op.

Tip 2: Het mag dan wel druk zijn, de beste ideeën ontstaan zo goed als altijd wanneer je je in een drukke periode bevindt. Sta dus niet te lang stil bij het werk dat je voor de boeg hebt. Uiteindelijk kom je wel tot dat ene idee dat alles verandert!

Tip 3: Het is een kunst op zich, maar probeer je te profileren als een professional die exact weet wat belangrijk is. Je kan niet alles tegelijk doen. Filter dus wat minder relevant is en doe die dingen later.

Tip 4: Steek alle koppen samen en organiseer tussen alle taken door een leuke teambuilding. Plan dit na de uren en trek er met z’n allen op uit. Ten slotte werk je elke dag samen en kan de band met elkaar niet goed genoeg zijn.

Tip 5: Wees niet te schuw om hulp te vragen aan je collega’s. Vaak kunnen ze je met een andere insteek op weg helpen. Daarnaast stap je ook best even naar je werkgever om met hem rond tafel te zitten. Samen geraak je er vaak wel uit. Wacht echter niet te lang en maak geen loze beloftes.

Tip6: De voornaamste tip is misschien wel om tijdens deze drukte alles overzichtelijk te houden. Zo bundelen we bij Mydigi alle bedrijfsprocessen in één applicatie, wat een nog grotere puinhoop vermijdt. Tijdsefficiëntie staat in dergelijke periodes centraal en met MyDigi bespaar je al heel wat tijd.

Ilyas Christiaens is stagiair marketeer en komt vanuit de Karel de Grote Hogeschool. In zijn 9 weken zal hij begeleid worden door Henk Wolff om zo alle aspecten van de marketing te kunnen proeven. Ilyas is een creatief persoon en bedenkt graag nieuwe mogelijkheden om een onderneming meer publiciteit te geven.

Ilyas Christiaens

Wil jij nog meer tips over werkdruk, stress of andere interessante zaken?