Een lege inbox in no-time met deze 4 tips!

Elke laatste week van januari is Clean Out Your Inbox-week. Een week die we wel vaker in het jaar kunnen gebruiken als je het mij vraagt. Vaak voel ik me overweldigd door de berg aan ongelezen e-mails waar ik elke ochtend doorheen moet ploeteren. Mails zijn voor mij het belangrijkste en meest gebruikte communicatiemiddel tijdens het werk. Het is een handige, snelle en overzichtelijke tool, maar enkel en alleen als je er ook de controle over kunt houden.

Ondertussen is de berg ‘rommel’ in je inbox alleen maar groter geworden en weet je niet meer waar te beginnen. MyDigi to the rescue! Hieronder geef ik je een korte checklist waarmee je al de eerste stappen richting een propere, gecontroleerde mailbox kunt zetten.

  • Komt er een nieuwsbrief binnen waar je niet (meer) in geïnteresseerd bent? Klik hem vandaag toch eens open en klik meteen door naar unsubscribe of uitschrijven. Doe dit elke dag en al snel ben je af van al die oninteressante nieuwsbrieven.

  • Verwijder dagelijks 20 oude e-mails die je niet meer nodig hebt. Beetje bij beetje raak je zo bijgewerkt.

  • Maak mapjes om je belangrijke mails te ordenen en bij te houden. Zo vind je ze sneller terug en ben je niet meer afhankelijk van één of ander vaag zoekwoord. Of sleep ze in MyDigi natuurlijk.

  • Maak ook een mapje aan voor de mails waar je later nog op moet antwoorden. Zodra je ze beantwoord hebt sleep je ze naar het juiste mapje, of de prullenmand uiteraard.

Hopelijk geraak je met onze tips al een heel eind. Download hier de handige checklist om grote kuis in je inbox te houden. Heb jij nog andere tips die jou enorm helpen? Laat ze hieronder zeker achter!