MyDigi kreeg onlangs hoog bezoek. Bruno Segers, voormalig CEO van Microsoft BeLux en RealDolmen, kwam langs om te praten over MyDigi, het gebruik van de cloud en waar een KMO nu echt naar moet zoeken in een softwarepakket.

“Ik ben ooit zelf gestart als softwareontwikkelaar bij Hessennatie in Antwerpen. Daarna altijd in IT gebleven. Oracle, Lotus, Microsoft,…  constant met nieuwe software bezig geweest.”
In de periode van 2000 tot 2006 stond hij bij Microsoft mee aan de wieg van services zoals Hotmail, MSN en Messenger. Als je hem vraagt wat net de aantrekkingskracht is van een pakket als MyDigi, is hij duidelijk. “Ik ben gecharmeerd door de eenvoud van het concept. Elk bedrijf heeft klanten, producten, documenten en een workflow. Wat MyDigi doet, is dat samenbrengen als één gemeenschappelijk concept waar elk klein en middelgroot bedrijf mee van start kan gaan.”

bruno segers - EX-CEO Microsoft op bezoek bij MyDigi“Ik zie Mydigi als een toolbox. Een duivel-doet-al die zeer eenvoudig en transparant de vier basisdomeinen – CRM, DMS, WFM en ERP –  afdekt.

Dankzij een ruime ervaring met Microsoft Office en Sharepoint spreekt hij dan ook uit ervaring als hij zegt dat veel pakketten gewoon teveel functionaliteiten
hebben. “Je krijgt vaak veel te veel voor het weinige dat je nodig hebt. Als je honger hebt, moet je niet noodzakelijk naar een vijfsterrenrestaurant om te eten. Je betaalt je blauw. Het ziet er allemaal wel goed uit maar men vergeet dat dat moet bereid worden in een keuken en dat betaal je er wel allemaal bij. Als je trouwens een eenvoudige basisoplossing hebt, kan je altijd schalen. Heel veel bedrijven laten zich misleiden door de complexiteit. Laat software uw leven eenvoudiger maken, niet complexer.”

“We leven vandaag in een wereld van ‘always on’ en ‘always connected’. Het moet gewoon uit de cloud komen.”

MyDigi heeft de laatste maanden zwaar ingezet op haar cloudversie. Bruno Segers is even overtuigd als ons over de voordelen. “Het wordt steeds belangrijker een cloud versie te hebben. Dan ben je ook meteen verlost van het gezanik met hardware. We leven vandaag in een wereld van always on en always connected. Het moet gewoon uit de cloud komen. Dat is nòg beter voor bedrijven, nòg eenvoudiger. Altijd beschikbaar voor iedereen om het even waar en om het even wanneer.”

“Ik zie Mydigi als een toolbox. Een duivel-doet-al die zeer eenvoudig en transparant de vier basisdomeinen – CRM, DMS, WFM en ERP –  afdekt. Je kan er onmiddellijk mee weg. Het is echt een kunst om dingen eenvoudig voor te stellen.”

smokeonthewater - EX-CEO Microsoft op bezoek bij MyDigi