De website-leesbaarheid is de meting van hoe gemakkelijk het is voor de lezer om de gegeven boodschap van de website te begrijpen. Dus kortom hoe duidelijk uw website is. En… hoe duidelijker uw website is, des te meer bezoekers gaat u krijgen. Dit geeft merendeels ook een hogere conversie.
Het verband tussen SEO (search engine optimization) en de leesbaarheid wordt zo dikwijls over het hoofd gezien, maar is wel een zeer krachtig gegeven om je algemene ranking in de zoekmachine van Google te laten stijgen (en iedereen wil toch bovenaan in Google staan, toch). Een kleine kanttekening bij dit verhaal is dat je steeds met creatieve ideeën moet komen om bepaalde sleutelwoorden in een tekst te laten voorkomen.
Het plaatsen van dan weer te veel sleutelwoorden of typische zoektermen (ook wel gekend als ‘keyword stuffing’) in je tekst, kan dan weer leiden tot een moeilijke leesbaarheid van je tekst omdat je te veel gekunstelde zinnen moet schrijven. Dit soort van teksten gaat Google afstraffen in je SEO om dat de dagen van het ‘keyword stuffen’ reeds lang voorbij zijn. Google gaat dus mee met zijn tijd.
Op websites dienen eigenlijk vlotte en aanneembare aanbiedingen te staan om te kunnen scoren. Dat is ook beter voor uw conversie, mensen hoeven dan geen half uur te zoeken naar waar een aanbod op doelt. Ook dit helpt om een goede SEO te bekomen en dus een hogere ranking bij Google.