LinkedIn is geen rolodex

LinkedIn is het vierde meest gebruikte ‘social media’ kanaal. Wat die andere drie zijn kan je vast wel raden,… Toch gebruiken veel mensen hun LinkedIn profiel alsof het een rolodex is. Terwijl het zoveel meer kan zijn. Het is namelijk een geweldige sales-tool. In dit artikel geven we je enkele tips om LinkedIn optimaal te gebruiken!

1. Contacten zijn valuta

Contacten op LinkedIn (LI voor de rest van dit artikel) zijn geen harde cash, maar komen wel in de buurt.
Want al jouw contacten hebben ook hun eigen connecties natuurlijk. Als jij een goede band onderhoudt met al jouw kennissen, is het heel aannemelijk dat mensen in hun netwerk het zullen opmerken. De kans wordt dan veel groter dat er sneller aan jou (en jouw bedrijf) gedacht wordt in de toekomst.

2. Onderhoudt je profiel

Of je het nu wil of niet, je LI-profiel is je online cv. Als je er geen moeite in steekt, lijkt het alsof je niet met je werk en carrière bezig bent.
Dat is niet alleen belangrijk als je werk zoekt maar ook als je als bedrijf gevonden wil worden. Als werknemer/baas van dat bedrijf ben je een uithangbord.
Is jouw profiel onderhouden en up-to-date? – Dan is je bedrijf dat waarschijnlijk ook.

3. Gebruik Inmail

InMail op LI geeft je de mogelijkheid om een ​​bericht naar eender wel lid van LinkedIn te sturen, ongeacht of je met hem of haar verbonden bent. De antwoord-percentages voor InMail zijn meestal hoog, zolang je maar een goede reden hebt om een connectie te maken. Platte verkoopspraatjes werken niet. Inmail kost natuurlijk geld (in de vorm van credits). Mocht je toch geen antwoord krijgen op je Inmail-bericht binnen 7 dagen, geeft LinkedIn je je credit terug. 

4. LinkIn Groepen zijn een goudmijn

Verlies de LI-groepen niet uit het oog. Het is een heel makkelijke manier om in contact te komen met mensen die een interesse of sector delen.
Hoe actiever je bent in die groepen, hoe vaker je op mensen hun feed zal komen. Probeer dus steeds relevante content te posten in die groepen.

Alle tips hierboven vallen onder een grotere noemer van ‘Social Selling’; Social media gebruiken voor commerciële doeleinden. Het is zeker niet nieuw maar daarom is het net zo belangrijk om bij te blijven.

Is  jouw onderneming naast social selling ook toe aan een algemene sales-upgrade?
Neem dan zeker een kijkje op onze CRM pagina en doe de gratis checker!