MyDigi in de cloud!

Het is dan écht zover! Dé meest aangeraden digitaliseringssoftware is in de Cloud. Maar wat betekend dat eigenlijk? Digitaliseringssoftware, en waarom moet dat in de Cloud? Dat is toch helemaal niet veilig?

Digitalisering software

Digitaliseren, dat is toch echt klinkklare onzin? Waarom zou ik dat nodig hebben als ondernemer?
Digitaliseren is meer dan orde creëren en behouden, het zorgt voor een heuse tijdsbesparing en maakt het werken in een drukke werkomgeving weer
overzichtelijk.
Het creëert nieuwe verkoop kansen, geeft je een duidelijk beeld van je huidige prospectie en pipeline en blijf je relevant aan je voorgaande klanten. Met creatieve mail templates kun jij zeer eenvoudig namelijk segmenteren op klanthistoriek of klant koopgedrag. Hierdoor zorg jij voor aftersales of een leuke extra service.

Digitalisatie zorgt voor een actuele planning dat je overal en altijd kunt bereiken. Omdat iedereen tegenwoordig het maar druk heeft en geen zicht meer heeft op hun workflow heeft MyDigi besloten om ook haar applicatie in de Cloud te zetten zodat je altijd bij jouw planning, documentatie, CRM en zelfs takenlijst kunt.

Altijd en overal

15 jaar geleden konden wij het nog niet eens voorstellen hoe het was om met een telefoontje elke dag rond te lopen.

https://youtu.be/aag1P4OwA3s

Anno 2017 kijken wij raar op wanneer iemand niet zijn telefoon bij zich heeft. Door de extreme groei is het dan ook niet meer dan normaal dat bedrijven ook de digitalisering meemaken. Het fysiek netwerken wordt al voor een groot deel opgevangen door LinkedIN, Facebook en andere online platformen echter weet je vaak niet meer wie je waar hebt ontmoet. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Vaak “link” je direct met een interessant iemand die je hebt ontmoet op een netwerk evenement of beurs, het tweede en derde contact blijven vaak op een laag pitje.

Dit is een digitalisering waarbij de mens niet weet hoe hij het verder moet opvolgen of simpelweg vergeet door de huidige drukke workflow.

Met MyDigi kun je zeer eenvoudig segmenteren in jouw CRM op “Bronnen” oftewel – Waar heb jij deze contactpersonen ontmoet? Indien jij gesorteerd filtert op een specifieke bron kun jij zeer eenvoudig zien waar jij nodig contact mee moet opnemen. Hier kun je eventueel taken voor aanmaken of volledig geautomatiseerde Scenario’s

Maar moet dat echt allemaal in de cloud? Hoe veilig is de cloud?

Software is altijd een gevoelig puntje, gelukkig werkt MyDigi volgens de strenge regels van de overheid en Europese wetgeving. Ook uw internet browser zal altijd aangeven dat MyDigi een veilige omgeving is, net zoals uw online bank omgeving. Wij zorgen ervoor dat uw documenten, facturatie, planning en contactpersonen altijd op een zeer veilige en cryptische manier wordt opgeslagen in onze database. Zelfs wij kunnen uw gegevens niet inzien (Zoals andere partijen dat wellicht wel kunnen).
Meer lezen over “de Cloud” doe je hier!

MyDigi is een partij waar je mee kunt groeien

Wij zijn een KMO. En als KMO zijnde weten wij als geen ander hoe snel de wereld om ons heen veranderd en ook dus de dagelijkse werkmethode, planning en andere snelle veranderingen. Het zorgt ervoor dat wij als KMO zeer flexibel moeten zijn.

“Meer dan 50 modules in de cloud en windows”

Wij begrijpen jouw wens, wij luisteren naar je en passen jouw omgeving aan. MyDigi is als een echte lego kasteel met een ontzettend sterke basis. Jij bepaalt exact precies welke legoblokken jij wilt gebruiken om jouw kasteel in elkaar te zetten. Oftewel; jij bepaalt welke modulen jij nodig hebt voor jouw onderneming. Wil je meer modules, nieuwe modules of meer uitleg over een module dan gaan wij voor jou aan de slag. Door onze “drie lagen IT” kunnen wij op zeer kort dag nieuwe functionaliteiten ontwikkelen. Onze doelstelling ligt dan ook binnen 5 dagen. Maar wij kunnen jou garanderen dat jouw corebusiness soepeler verloopt met de door ons aangeraden modulen.

Vergelijking met andere online CRM systemen

Er zijn al zoveel soort gelijke applicaties, waarom zou ik voor MyDigi moeten kiezen?
MyDigi is het meest flexibel, wij buigen de applicatie naar jouw wens. Jij hoeft dus niet te buigen naar de applicatie. Jij bepaalt hoe jij werkt en daar past de applicatie zich aan.

Niet hebben wij alleen meer functionaliteiten, maar ook begeleiden wij jou en jouw collega’s door de applicatie heen met duidelijke instructiefilmpjes en zelfs complete (halve)dag trainingen. Zo kun jij al in jouw eerste week met MyDigi meer dan 8 uur besparen.
Met meer dan 55.000 tevreden dagelijkse gebruikers weten wij hoe wij ook jouw bedrijf kunnen digitaliseren. En dat al vanaf 79,- per gebruiker.

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden, functionaliteiten en hoe wij jouw onderneming meer dan 8 uur per week kunnen besparen aan administratieve werkzaamheden? Neem dan snel contact op