Inclusiviteit troef

MyDigi is samen met 7 andere Antwerpse KMO’s in de bloemetjes gezet om hun werkvloer ‘inclusiever’ te maken. Stad Antwerpen lanceerde vorig jaar immers een oproep samen met Emino. Emino is een Antwerpse organisatie die zich inzet om mensen die misschien buiten het normale arbeidscircuit zouden belanden, duurzaam aan het werk te houden.

Mydigi, Panos, Hema Meir, Anthony Cranes, Domino’s pizza Merksem, Klarrio, Poule & Poulette en het Verzekeringskantoor Kegels & Van Antwerpen gaven gehoor aan de oproep en zetten concrete stappen om meer mensen aan te trekken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Schepen voor Sociale Economie, Tom Meeuws: “Alle acht tonen ze hun toekomstgerichtheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en ondernemingszin.”

“Als we de werkloosheid, ook die van jongeren, structureel willen terugdringen, zullen we dat met andere recepten moeten doen dan de traditionele. We moeten het slimmer, opener, innovatiever en inclusiever aanpakken. Alleen zo boren we die grote reserve aan potentiële werknemers aan.” Aldus Claude Marinower, Antwerps schepen voor Werk en Economie.

Op naar nog meer inclusiviteit!