Dream big: schets je eigen Cloudverhaal

De cloud is ondertussen niet meer weg te denken uit onze werkomgeving. Toch wordt de cloudomgeving nog veel te weinig gebruikt. Er wordt nog te weinig outside the box gedacht want eigenlijk kan je voor bijna elke workflow wel een cloudgerelateerde oplossing vinden.

Momenteel wordt de cloud vooral gebruikt als opslagplaats. We nemen back-ups en zetten ze op de cloud zodat onze data zeker veilig staat mocht onze computer het plots begeven. We zetten werkdocumenten op de cloud om er samen met onze collega’s aan te kunnen werken. Een super oplossing natuurlijk maar de cloud kan zoveel meer betekenen voor je bedrijf.

Offertes maken in de cloud

Één van onze klanten doet aan maatwerk. Hij neemt ter plaatse de maten op, bevraagt de klant naar de verschillende uitvoeringen en afwerkingen en op basis daarvan maakt hij de offerte op. Vroeger moest hij daarvoor terug naar kantoor, alle prijzen opzoeken, berekenen en dan de offerte opsturen. Dat nam enorm veel tijd in beslag en af en toe kroop er ook wel een menselijk foutje in, wat niet goed is voor het verkoopsproces en veel administratieve rompslomp met zich meebracht.

Deze klant wou dit graag anders zien en dankzij de cloud konden we hem dan ook een oplossing voorschotelen. We namen al zijn excellijsten met prijzen, verschillende materialen, afmetingen, merken, uitvoeringen, afwerkingen en hun correlatie en importeerden deze in ons systeem. Dankzij verschillende dropdowns en keuzemenu’s kiest hij nu gemakkelijk de beschikbare opties. Het rekenblad berekent dit automatisch en maakt er een offerte van. Dankzij de cloud kan hij dit allemaal ter plaatse bij de potentiële klant of in de showroom doen. Hij maakt de offerte “à la minute” én mailt deze meteen door of print ze af via een draagbare printer.

De potentiële klant weet meteen wat de prijs is én ziet hoe vlot de samenwerking en opvolging verloopt. De eerste goede indruk is gemaakt en het verkoopproces kan verdergezet worden. Al deze verworven info wordt ook meteen gekoppeld aan de klantinformatie in de database.

The sky is the limit

Dit is een voorbeeld van hoe de cloud je nog kan helpen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en de komende jaren zullen er steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden. Als je nog niet op de Cloud-boot gestapt bent, kan je dat beter zo snel mogelijk doen. Wij lijsten je alvast de voor-en nadelen op van de cloud.

De voordelen:

 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken
  De cloud is online. Dus je werkt waar en wanneer je maar wilt.

 • Lage investering
  Meestal is het goedkoper om in een cloudomgeving te werken. Je betaalt een vast bedrag per maand en moet je geen zorgen maken om onverwachte kosten. Je betaalt enkel je werkelijke verbruik.

 • Online samenwerken
  Als team of afdeling kan je gemakkelijk samenwerken in documenten die in de cloud staan. Zo werk je altijd maar in één versie én kan je dit tegelijk doen. Zo werk je nooit meer per ongeluk in een verouderde versie.

 • Flexibiliteit
  Je cloudomgeving is daarbovenop volledig schaalbaar. Je verkleint of vergroot je cloud wanneer nodig. Wanneer je onderneming groeit, groeit je cloud gewoon mee.

 • Milieuvriendelijk
  Omdat je enkel gebruik maakt van de serverruimte die je écht nodig hebt, zorg je voor een kleinere CO2-voetafdruk. Clouddiensten zijn energiezuiniger dan eigen servers.

De nadelen:

 • Juridische impact
  Veel clouddiensten opereren op Amerikaanse bodem en moeten zich aan andere wetten en privacy voorwaarden houden dan de Europese. Als je net zoals MyDigi voor een Europese host kiest, hoeft dit absoluut geen struikelblok te zijn.

 • Online werken
  Hoewel we net bespraken dat altijd en overal online werken een voordeel is, brengt het wel enkele aandachtspunten met zich mee. Je zal moeten investeren in een kwalitatieve internetverbinding. Zowel op kantoor als op locatie.

 • Faillissement
  Wat als je clouddienstverlener failliet gaat? Wat gebeurt er dan met jouw data? Bekijk dit goed wanneer je een cloudprovider kiest en een contract aangaat. Een professionele en kwalitatieve provider zal hiertegen beschermd zijn en je niet zomaar in de kou laten staan.

Conclusie

Omdat steeds meer bedrijven investeren in een cloudomgeving worden er steeds meer technische mogelijkheden ontwikkeld. The sky is the limit in dit geval. Wat vandaag nog niet bestaat, wordt morgen alweer ontwikkeld. Naar onze mening zijn de voordelen een stuk groter dan de nadelen. Wie investeert in een cloudomgeving, investeert in de toekomst.

Heb je een idee voor een softwaretoepassing of wil je een uitbreiding van je huidige pakket? Laat van je horen en maak een vrijblijvende afspraak. Wij denken graag met je mee over nieuwe technologische ontwikkelingen en de uitwerking ervan.

Gratis salesworkshop: Waardevolle en winstgevende offertes schrijven én opvolgen

Schrijf je enorm veel offertes waardoor je eigenlijk niet genoeg tijd meer hebt voor je core business? Ontdek hoe je minder maar betere offertes schrijft die je stuk voor stuk iets opleveren!

Ontelbare offertes uitsturen heeft geen zin als ze je niets opleveren. In onze salesworkshop leert een professional hoe je waardevollere offertes opstelt. Ontdek hoe je met minimale aanpassingen een wereld van verschil kan maken. Deze workshop is onmisbaar voor iedereen die een grote of kleine rol speelt in het verkoopproces.

Schrijf me in!