Thuiswerkers beleven meer sneeuwpret

Het sneeuwt! Het kind in ons schreeuwt het uit van plezier. Sneeuwballen gooien, een sneeuwman rollen en sneeuwengels maken! De volwassene in ons vloekt, want al die sneeuwpret brengt vooral veel verkeershinder met zich mee. Niet alleen ontzettend frustrerend, maar ook nog eens levensgevaarlijk. Het KMI riep niet voor niets code oranje uit. Bij code oranje wordt er erg moeizaam en gevaarlijk verkeer voorspeld. Van thuis uit werken kan hiervoor een oplossing zijn.

Gisteren hadden we in ons land een recordfile van bijna 1.300km file, en ook vandaag verloopt het absoluut niet vlot op onze wegen. Het KMI gebruikt voor zijn waarschuwingen kleurencodes. Groen, geel, oranje, rood. Bij code oranje – de op één na gevaarlijkste – wordt aangeraden om verplaatsingen zoveel mogelijk uit te stellen. Dat is natuurlijk enorm lastig als je naar kantoor moet. Maar moet dat dan ook echt?

Steeds meer bedrijven geven hun werknemers de kans om thuis te werken wanneer dit past. Want hoe kan je nu verlangen dat je personeel letterlijk z’n leven riskeert door de baan op te gaan? Is dat het allemaal wel waard? Uiteraard kan dit niet in elke sector of voor elke functie, maar als we het aantal mensen op de baan al kunnen beperken, dan verkleinen we de kans op ongevallen al aanzienlijk.

Thuiswerken zorgt niet alleen voor een betere balans met je privéleven. Je bespaart gewoon echt veel tijd en bent niet zo snel afgeleid door collega’s. Onderzoek wijst uit dat een werknemer zich beter inzet als hij of zij van thuis uit kan werken. Ze appreciëren namelijk dat hun werkgever dit toelaat en willen zich extra hard bewijzen. Omdat je de baan niet op moet, heb je meer tijd om te werken en tussendoor misschien wat extra te pauzeren. Je ervaart dus minder stress en ook dit zorgt voor een betere productiviteit.

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat de communicatie tussen collega’s nog steeds even vlot en regelmatig gebeurt. Een platform waarin alle data en informatie verzameld wordt kan hier sterk bij helpen. Je werkt gewoon vanuit de Cloud op dezelfde manier als je op kantoor werkt!