Uitstelgedrag in de IT-sector

“Het wordt eens tijd voor een nieuwe CRM denk ik. Binnenkort eens voor samenzitten, nee?”
Maar daar komt nooit iets van. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Als er iets is dat bedrijven graag uitstellen, dan is het de implementatie van nieuwe software.
Het is ook zo’n gedoe natuurlijk. De overgang is altijd een stresserende periode en wat als het nieuwe systeem minder goed blijkt dan het vorige? Het hoeft vanzelfsprekend niet zo te lopen.

Zet die update van je software op de agenda

Als niemand het als agendapunt aanbrengt, zal het waarschijnlijk ook nooit écht op tafel komen te liggen en wordt het -natuurlijk- uitgesteld.
Zet het daarom zelf op de agenda en probeer je collega’s te betrekken in het proces. Vraag hen waar het voor hen momenteel allemaal spaak loopt en probeer uit te gaan van concrete vraagstellingen; ‘Hoe zetten we sneller onze nieuwe contacten in ons opvolgsysteem?’ of ‘Waarom syncen onze agenda’s niet automatisch met die van ons andere filiaal?’. Opvolging is heel belangrijk daarna. Zinnen als ‘We bekijken het later nog eens.’ moeten vermeden worden want die leiden nergens toe.

Research

Nieuwe software aankopen is hard werken. Er zijn veel spelers op de markt maar het blijft aan jullie om de juiste keuze te maken. Doe onderzoek naar de verschillende aanbieders en check met hen je lijstje met concrete vragen af. Eens je je keuze gemaakt hebt, stel een stappenplan op. Zo’n implementatie gebeurt niet op 1-2-3. Welk filiaal, afdeling of applicatie ga je eerst overzetten om zo min mogelijk last te hebben van de overgang? Hoe meer structuur je hier gaat aanbrengen, hoe makkelijker het zal zijn.

copyright @_bernt_strips.O_O

Niet elk bedrijf matcht met elke software

Hoe mooi al die softwarepakketten ook in elkaar steken, ze zijn zeker niet allemaal geschikt voor jou. Zelfs wij niet!
Als je een simpele contactenlijst wil met wat facturatie bijvoorbeeld, zijn er een resem aan kleine standaardpakketten beschikbaar.
Zoek je echter iets heel specifieks op maat van jouw bedrijf maar toch betaalbaar, kan je altijd bij ons aankloppen.