Wat maakt MyDigi zo veilig?

Jouw gegevens en die van je netwerk wil je uiteraard goed en veilig bewaren. Bij MyDigi weet je zeker dat al jouw gegevens veilig op de server staan van de veiligste host in Europa. Geen Amerikaanse host!

Het digitaliseren van je onderneming is meer dan een passend cloudpakket uitzoeken. Het betreft ook de veiligheid van de gegevens die je opslaat van je netwerk, of interne documenten. Deze documenten behoren jou toe en wil je dus ook veilig houden. Kies daarom voor een softwarepakket met een Europese host, zoals MyDigi.

Sinds de ingang van de Patriot Act op 26 oktober 2001 heeft de Amerikaanse overheid toegang tot alle gegevens van alle bedrijven die gehost zijn in Amerika. Een regelrechte inbraak op de privacy volgens veel bezorgde ondernemers die voor de goedkope Amerikaanse oplossing gingen. Er zijn veel instanties die lid zijn van de overheid, waardoor ze zonder enige goedkeuring alle gegevens mogen inzien en opslaan. Bedrijven zoals Microsoft, Google en Oracle kunnen dan ook geen volledige discretie meer beloven. Het is voor de Amerikaanse overheid ook niet van belang of de onderneming een zetel heeft in hun land. Het is namelijk al voldoende vanaf er zich activiteit ontplooit met een continu en systematisch karakter, zoals een cloud-abonnement.

'Maar ik ben toch beschermd, en daardoor veilig, dankzij de data- en privacywetgeving van de EU?'

Dit is de grootste vergissing van vele ondernemers. De Patriot Act kan namelijk de wetgeving van de EU overtroeven volgens de Managing Director van Huron Legal (Nigel Murray). Veel Europese juristen vinden het zorgwekkend dat niet-Amerikaanse ondernemingen minder goed beschermd zijn dan de Amerikaanse. In Europa bestaat er namelijk een privacywetgeving die ondernemers en burgers beschermt tegen de inbreuk op hun privacy. Er moet een sterke wettelijke grondslag voor worden opgeroepen. In de Amerikaanse wetgeving is dit dus het tegenovergestelde. Bij een vermoeden mogen de Amerikanen op basis van het "fourth amendement" de privacy binnentreden van burgers en ondernemingen.

Ondernemingen die gebruik maken van een Amerikaanse CDN (Content Delivery Network) zijn al niet meer veilig tegen de harde Amerikaanse hand. Maar wie gebruikt er eigenlijk een CDN? Wel, er is een grote kans dat jouw webdesigner een CDN heeft gebruikt op je website die geregistreerd staat op jouw onderneming. Het gaat dus erg snel. MyDigi zorgt ervoor dat wij alleen gebruik maken van Europese hosts. Zo beschermen wij dus je privacy en zijn al je gegevens veilig!

Naast de bescherming door de Europese wetgeving, nemen wij nóg enkele veiligheidsmaatregelen:

  • 24/7 fysieke bewaking met badges, videobewaking en een beveiligde encryptie.

  • Altijd online. Zelfs met een stroomuitval dankzij meerdere generatoren met een initiële autonomie van 48 uur.

  • Technisch personeel dat 24/7 aanwezig is.

  • Minimaal 2 netwerkaansluitingen van en naar het datacenter, voor een continue en veilige uptime.

  • Host met ISO 27001:2005 certificering.

  • Zeer milieuvriendelijk door de waterkoeling in plaats van airconditioning.

Vanaf mei 2018 gaat de nieuwe GDPR-wetgeving van kracht.
Ontdek er hier alles over!