Wat is ERP en waarom heeft jouw bedrijf het nodig?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem of softwarepakket zorgt er voor dat belangrijke informatie van verschillende afdelingen worden samengebracht. Het doel hiervan is om de productiviteit van jouw organisatie te maximaliseren en de kosten te beheersen. Dit allemaal terwijl je de klantwensen respecteert. Een goed ERP-systeem verbindt het logistieke, administratieve en financiële aspect van uw bedrijf door ze samen te brengen in één geautomatiseerde workflow.

Hoe werkt dat dan?

Elke medewerker gebruikt hetzelfde softwareplatform om data te verwerken en op te slaan. Zo kan informatie die collega 1 invoerde, vlot worden opgeroepen door collega 2. Collega 2 zal niet enkel de opgevraagde informatie te zien krijgen. Als collega 2 dat wil, kan hij ALLE informatie en documenten bekijken die hiermee in verband staan. In één oogopslag weet collega 2 dus enorm veel.

Over welke informatie gaat dit dan?

Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan data aan elkaar koppelen. Dit kan je in samenspraak met je ERP-leverancier bepalen. Het belangrijkste: ERP brengt bedrijfsinformatie over processen, producten, mensen en middelen samen én beschikbaar voor de betrokkenen.
Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

– Herinneringen van afspraken
– Openstaande/betaalde offertes/facturen in beeld brengen
– Bestelgeschiedenis en waarde per klant
– Het aantal bezoeken per verkoper
– Aantal potentiële klanten
– Aantallen in stock en bestelgeschiedenis/frequentie
– ….
– Eigenlijk is deze lijst eindeloos, afhankelijk van je leverancier. Laat je verbeelding werken!

Modulair

Een goed ERP-systeem is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat jij de blokjes (modules) kan kiezen die jouw bedrijf echt nodig heeft. Niet meer, niet minder. Zo betaal je enkel voor wat je écht nodig hebt en geen cent meer. Een leverancier met veel ervaring zal je bedrijf analyseren en helpen met de keuze van je blokjes. Dat wil ook zeggen dat je achteraf nog blokjes kan toevoegen zodanig dat je ERP-systeem samen met je bedrijf kan groeien.

De voordelen

  • Informatie overal beschikbaar

  • Hogere productiviteit

  • Betere informatiewisseling binnen het bedrijf, met klanten en leveranciers

  • Betrouwbare data

  • Efficiënter werken

  • Strategische en operationele beslissingen nemen op basis van feitelijke data = beter onderbouwd

  • Betere controle op naleven van procedures

  • Kortere doorlooptijd

  • Lagere operationele kosten

Wil je dringend de productiviteit in jouw bedrijf verhogen en de kosten doen dalen? Wij hebben een modulaire oplossing op maat van jouw onderneming. Maak een vrijblijvende afspraak zodat we kunnen kijken op welke manier we ons ERP-systeem naadloos op uw bedrijfsstructuur kunnen laten passen.

Gratis salesworkshop: Waardevolle en winstgevende offertes schrijven én opvolgen

Schrijf je enorm veel offertes waardoor je eigenlijk niet genoeg tijd meer hebt voor je core business? Ontdek hoe je minder maar betere offertes schrijft die je stuk voor stuk iets opleveren!

Ontelbare offertes uitsturen heeft geen zin als ze je niets opleveren. In onze salesworkshop leert een professional hoe je waardevollere offertes opstelt. Ontdek hoe je met minimale aanpassingen een wereld van verschil kan maken. Deze workshop is onmisbaar voor iedereen die een grote of kleine rol speelt in het verkoopproces.

Schrijf me in!