Een nieuwsbrief versturen en bang afwachten of hij wel geopend wordt; een fenomeen dat ons allen verontrust. Gelukkig zijn er tal van studies die ons meer inzicht geven.

Stel je doelen eerst en vooral niet te hoog. Je mag ervan uitgaan dat slecht éen op vijf mails geopend wordt. De click through ratio hiervan is vaak slechts 3%. Hobby’s scoren doorgaans iets hoger. Deals, coupons en e-commerce zijn dan weer minder populair. Dergelijke mailing versturen kan via MailChimp (www.mailchimp.com), Flexmail.be (www.flexmail.be)  of MailerLite (www.mailerlite.com), een iets goedkoper alternatief. Met deze tools kan je verschillende statistieken opvolgen en vergelijk je de marktgemiddelden.
Opent meer dan 3% van  je doelpubliek de mail, ben je goed bezig.

Maar niet iedereen haalt deze percentages, volgende tips helpen je verder:

  • Een korte subject line is zeer belangrijk, beperk dit tot 35 tekens. 55% van de klanten opent je mail namelijk op zijn smartphone.
  • De eerste 140 tekens van je mail worden op een smartphone al getoond, zorg dus dat deze preheader bondig je boodschap formuleert.
  • Stuur je mails niet in naam van info@uwbedrijf.com maar wel met het e-mail adres uwnaam@uwbedrijf.com
  • Personaliseer de subject line door de naam van je klant te gebruiken. Onderzoek toont aan dat deze mails vaker geopend worden.

Naast al deze tips zijn er nog enkele opmerkelijke resultaten. Zo stuur je best een mailing vlak na de lunch. Dinsdag is dan weer de beste dag om uit te sturen. Naast de naam van de afzender vindt de klant de subject line het meest belangrijk. Hecht dan ook belang aan volgende stelling: “Je zou evenveel tijd moeten spenderen aan het schrijven van je subject line als het schrijven van heel je content.”

Ilyas Christiaens is stagiair marketeer van Karel de Grote Hogeschool. In de 9 weken stage zal hij bij Mydigi van alle facetten van de marketing kunnen proeven. Ilyas is een creatief persoon en bedenkt graag nieuwe mogelijkheden om een onderneming meer publiciteit te geven.